KUNSTGALLERIET

I husets store kælder er indrettet et kunstgalleri, der viser skiftende udstillinger. Galleri KulturStationen udstiller fortrinsvis værker fra billedkunstnere med base i Nordsjælland. Udstillingerne og artist talks kurateres af Else Nygaard og Aage Knak.

Her finder du kontaktoplysninger til Aage og flere oplysninger om at udstille, hvor du også kan se en plantegning over udstillingsrummet: Info om galleri

Følg Galleri KulturStationen på Instagram:

Aktuelt

Ny udstilling med Camilla Grell og Stine Juul. Fredag den 1. september med fernisering fra kl. 15 til kl. 18. Udstillingen varer til 15. okt. 2023

Åbningstider i Galleriet fra 3. september:
Fredag kl. 14-17, lørdag og søndag kl. 11 til 15.

Jord er omdrejningspunkt, inspiration og igangsætter for udstillingen Genklang.

I denne udstilling vil man opleve hvordan værkerne i det skrøbelige papir og den rå keramik udstilles i et harmonisk samspil, men hvor de samtidig fremmer den store kontrast i materialerne.
De to kunstnere har arbejdet ud fra en intuitiv æstetisk fortælling, og kommer med forskellige indgangsvinkler til udtryk og sanselighed. Stine og Camilla forbinder deres værker med visuelle fortællinger mellem det genkendelige og det antydede, hvor man som beskuer inviteres ind i fortællingen.
De to kunstnere er meget forskellige i deres udtryk, men ønsker begge at deres værker opfordrer til ro i den hektiske verden omkring os. Gennem deres værker undersøger de menneskets forbindelse med naturen, og de tab der opstår når denne forbindelse svækkes.

Stine og Camilla har været veninder siden deres unge dage. I 2011 blev de kollegaer på værkstedsfællesskabet Kong Georg på Frederiksberg. De flyttede begge på landet, og et nyt og tættere kollegaskab/samarbejde opstod. Camilla bor i Halsnæs og har værksted i Kunstnerhuset i Frederiksværk, hvor Stine i halvandet år har været gæstekunstner. Denne sommer har de bl.a. udstillet sammen i Gjethuset med gruppeudstillingen JORD sammen med 3 andre kvindelige kunstnere.

 

Tidligere udstillinger

Ibrahim Yassin

Rikke Heinecke

Jette Junget & Iben Jacobsen

Lis Engel

Nanna Riis Andersen

Carl Erik Reimuth

Anne Brodersen

Breaking the Silence

Hjørdis Lorenzen

Karen Gabel Madsen

Ege Arp-Hansen

Karen Borch

Hanne Karin Jakobsen

Hanne M. Vinkel