Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag om kost og kronisk sygdom

19 april 19:00 21:00

Fra syg til symptomfri på en naturlig måde – kost og kronisk sygdom

Få opskriften på, hvordan du på en enkel og naturlig måde går fra syg til symptomfri i en verden sovset ind i markedsføring og modstridende kostråd og modstræbende læger. Foredrag med humor og lune af forfatter og kostvejleder Maria K. Larsen den 19. april kl. 19 – 21. 

Kost og kronisk sygdom hænger sammen!

Og der er faktisk rigtig meget, som vi selv kan gøre som patienter i forhold til kosten.

Med humor og lune guider forfatter og kostvejleder Maria K. Larsen dig igennem såvel kostens betydning, overraskende opdagelser samt sin egen historie, der var tæt på at ende med en stomi.

Kom til foredraget tirsdag 19. april kl. 19-21 i KulturStationen i Humlebæk og få svar på:

Hvordan du kan bruge kosten til at blive symptomfri på en hurtig, let tilgængelig måde?

Hvordan fødevarer kan indeholde ingredienser, der gør os syge – selv de der markedsføres som økologiske eller sunde?

Hvad forskellen er på dig og dine tidlige forfædre?

Hvordan du bliver immun over for modstridende kostråd, misinformation og markedsføring?

Hvordan vi kan skabe et samfund med mindre kronisk og autoimmun sygdom og bedre og billigere behandlingsmuligheder?

Maria K. Larsen har selv været igennem sundhedssystemet mølle, da de desværre ikke var i stand til at hjælpe hende med den autoimmune sygdom colitis ulcerosa og alle de andre symptomer der fulgte med.

Tarmsygdommen endte med at smadrede hendes liv og livskvalitet og hele hendes økonomiske grundlag, og med en diæt der til sidst kun bestod af agurk og tomat var der kun to muligheder:

1) Tag imod tilbuddet om en stomipose.

2) Find en anden vej ud af situationen end den lægerne kan give.

Som uddannet journalist måtte hun trodse trætheden, tage research-hatten på og smøge ærmerne op, men det var det værd for, da først den rette formel indfandt sig tog det kun fire uger at komme af med næsten alle symptomerne.

Efterfølgende blev det til otte år med intens research, forsøg og hundredvis af kilder samt uddannelse inden for kostområdet. Resultatet er bl.a. bogen Av min(T)arm, der udkommer 7. juni 2022.

Maria er både medicinfri og symptomfri i dag takket være den metode, hun udviklede på baggrund af den viden, de opdagelser og ikke mindst de erfaringer, som hun gjorde sig undervejs.

Hun bor ikke længere på toilettet eller på sofaen.

Hun spiser, hvad hun vil til hverdag, og når hun deltager i sociale sammenhænge.

Hun rejser og deltager i festivaler og konferencer, der strækker sig over flere dage uden at tænke over, hvad hun spiser, og hvor meget alkohol hun drikker.

Hun spiser uden at skænke sygdommen en tanke i hverdagen, fordi det er let at holde sig inden for de enkle og superfleksible rammer, der gør, at hun ikke bliver syg igen.

Hun har ikke haft galdestensanfald i årevis.

Men hun er faktisk ikke noget særtilfælde!

Mange andre har oplevet det samme.

Der er masser af videnskab, der har påvist sammenhæng mellem tarmbakterier og kost, men som patienter bliver vi fortsat kastet rundt mellem afdelinger og medicin og overmedicinering uden viden og muligheder for selv at gøre noget.

Alternativet er en jungle af modstridende kostråd, misinformation, markedsføring, som vi skal kæmpe os igennem, når vi selv må forsøge at finde en holdbar vej til et liv der ikke er styret af sygdom og symptomer.

Det er ikke fair over for os som forbrugere og patienter, og vi kan ikke vente 20-30 år på at samfundet får implementeret den valide viden der allerede er derude, så det kræver, at vi får råbt politikere, producenter, fødevareinstanser og sundhedsvæsnet op, så vi kan få et samfund med mindre sygdom, og et hospitalsvæsen med mindre stress og en bedre forståelse af kostens rolle.

For der er faktisk meget vi kan gøre personligt som patienter, og der er meget vi kan gøre som samfund, hvis vi vil.

Og faktisk kan nogle af tiltagene være med til at hjælpe med de udfordringer som såvel patienter som læger og sygeplejersker mødes af i det sundhedssystem, som vi har nu.

Køb billet på avmintarm.dk . Billetpris: 125 kr.

Arrangør: Sort Media ved Maria Kohinoor Larsen er ansvarlig arrangør

Kulturstationen

Humlebæk Center 44 3050