Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Foredrag om “En Safari fra Helvede” med Tom Buk-Swienty

14 marts 19:00 - 21:00

Forfatter Tom Buk-Swienty besøger FOF Nordsjælland og Kulturstation3050 med foredraget ’En Safari fra Helvede’, som er titlen på hans seneste bog.

FOF Nordsjælland skriver om foredraget, at det er en utrolige fortælling om 30 sønderjyder, der forklædt som danske sømænd i det tyske kejserriges tjeneste under 1. Verdenskrig blev sendt på en hemmelig mission til kolonien Tysk Østafrika (Tanzania). Foran sig på et maskeret skib havde de 25.000 sømil, Atlanterhavet, Kap det Gode Håb – og mod sig Royal Navy. Senere fulgte en mange tusinde kilometer fodrejse igennem det afrikanske vildnis, hvor sønderjyderne endte som jaget vildt.

I persongalleriet er der udover de ydmyge sønderjyder, der var tvunget med i krigen på tysk side, og afrikanerne, som måtte udstå ufattelige lidelser, også verdenshistoriske personligheder som Winston S. Churchill og den legendariske tyske general Paul von Lettow-Vorbeck, kendt og berygtet som ”Afrikas løve”.

Foredraget vil blive suppleret med enestående samtidige fotografier, der bringer tilhørerne helt tæt på de dramatiske begivenheder, og desuden vil Buk-Swienty berette om sine egne mange ophold i Tanzania i forbindelse med sin research og skrivearbejdet.

Tilmelding foregår via FOFs hjemmeside: https://www.fof.dk/da/nordsjaelland/foredrag-og-debat/samfund-og-debat/tom-buk-swienty/2310085

Detaljer

Dato:
14 marts
Tidspunkt:
19:00 - 21:00