Leg og lejrstemning i Nivå 

Nærmest så hurtigt som Humlebæk slutter mod syd tager Nivå over, og denne cache egner sig perfekt til en cykeltur.

Og uanset om man cykler gennem Humlebæk Syd og videre gennem Dageløkke, eller følger Strandvejen og cykler forbi campingpladsen, så kommer man hurtigt til de gamle lergrave, som de seneste år har udviklet sig til et skønt rekreativt område med hyggelige søer og en næsten ny naturlegeplads. Der er også bålhytter og shelters, som giver rig muligheder for at tænde bål og nyde lidt medbragt mad.

Tager du på denne cachejagt, så kommer du forbi (næsten) det hele.

Du begynder cachejagten koordinatet som du ser på kortet her. Tryk for at åbne placeringen i Google Maps, eller indtast selv følgende koordinater: 55°56’28.7″N 12°30’40.3″E

Er du fremme?

Står du ved koordinatet er du lige vest for legepladsen og nord for de gamle lergrave som næsten helt op til i dag har dannet rammen for Nivås vækst. Faktisk går historien helt tilbage til sidste istid for 16.0000 – 17.000 år siden, hvor smeltevandet fra gletsjerne skabte det finkornede ler, som man har gravet efter i området siden 1700 tallet.

Området syd for start-koordinatet består i dag af en samling mindre søer, som er spor af de gamle lergravninger. Turen rundt langs søerne kan gåes på 20-30 minutter, og umiddelbart nede ved søen er et lille trædæk, hvor man kan sole sig og nyde udsigten. Det tager kun 2 minutter at gå derned, men gør det kun med en voksen.

For at finde skatten skal vi på legepladsen lige i nærheden. Hvem finder den først?

Ligner det billedet ovenover? Godt fundet! Legepladsen har kun eksisteret i et års tid.
Men du vidste måske godt den var her?

Leg en smule hvis du vil – du nærmer dig cachen. Men for at finde den, skal du først løse nedenstående opgave om legepladsen:

– Hvor mange rør kan man kravle igennem? Det er det første ciffer i kodetallet.
– Hvor mange edderkoppespind kan man balancere på? Det er det andet ciffer i kodetallet.