Tag på Skattejagt i Humlebæk

..og kom en tur ud i det blå, mens vi venter på normale tider

 

Kom ud og oplev nogle af byens gemte og glemte hjørner med KulturStationens geocaches. En “sammen hver for sig aktivitet” i en tid, hvor KulturStationen desværre ikke kan være ramme for de sædvanlige aktiviteter i huset.

Om du finder én eller flere caches er helt op til dig. Men finder du alle fire  caches, som en af de 100 første kan du finde nøglerings-diplomet, som beviser, at du er en sand ”Geocaching Mester”.

 

Hvad er geocaching?

Geocaching er en skattejagt med telefon, hvor du kan finde en skjult “cache” i naturen tæt på Humlebæk. Her kan du bytte en lille ting, og skrive en hilsen i logbogen, hvis du har lyst.

Men for at finde skatten skal du skal holde øjnene åbne og måske lærer du endda noget nyt om din by undervejs.

Når du har fundet cachen og byttet din ting, pakker du cachen væk, som du fandt den, så den kan findes af de næste. Men pas på ingen ser dig gøre det. Cachen er jo en hemmelighed, kun for os skattejægere.

Hvor er de placeret?

Kulturstationens har lagt fire caches ud:

  • En i Humlebæk nord ved Babyloneskoven
  • En ved naturlegepladsen mellem Humebæk og Nivå
  • En tæt på Krogerup
  • Og en ekstra bonus-cache for de mest ihærdige skattejægere.

For at finde bonuscachen skal du først finde de andre tre caches – og hver gang huske at notere tallet i låget af cachen. Det er disse tre cifre som vil give adgang til den hemmelige bonuscache. Og til de 100 første, der finder den er der foruden byttetingene også et nøgleringsdiplom.

Alle caches kan nås på en frisk cykeltur fra Humlebæk.

Det skal du bruge

 

Påklædning efter vejret

  • En telefon med Google Maps eller tilsvarende.
  • En lille bitte ting, du gerne vil gi’ videre til andre skattejægere.
  • …og måske lidt snacks og en drikkedunk til turen.

 

 

Hvad kan du bytte?

Det kan være en hoppebold, en lego-figur, et lille armbånd du selv har lavet, eller noget du engang har fået i et Kinder-æg. Altså noget som du gerne vil skille dig af med, men som kunne være sjovt for andre at finde.

Det vigtigste er, at det er en lille ting, som kan være i cachen. Der må ikke lægges slik eller andet spiseligt. Er cachen blevet misligholdt eller tømt så tip os gerne på på info@kulturstationen3050.dk.

Vi minder igen om, at man skal huske at notere tallet fra låget på de tre første caches for at finde bonuscachen. Men finder du bonuscachen, kan du både bytte en ting og tage et nøgleringsdiplom. Nøgleringen kan du også bruge til at sætte egne billeder i. Vi annoncerer her på siden, når der ikke er flere nøgleringe.

God fornøjelse!

Tak til Fredenborg-Humlebæk Lokalhistoriske Arkiv og Søren Spies for baggrundsinfo og materiale.

 

Sådan kommer du igang:

Skovens falske fortidsminde

 

Gå på jagt efter fortidsminder i Humlebæk Nord. Mon de er helt så gamle, som de giver sig ud for?

Rundt om Krogerup

 

Krogerup er byens mest historiske bygning. Find ud af hvorfor og find cachen.

Leg og lejrstemning i Nivå

på opdagelse ved de gamle lergrave, hvor du finder skøn natur og familievenlige perler.

 

Bonuscache med Diplom

 

Find bonustallene under låget af de tre andre caches og skriv dem fra størst til mindst. Bliver du mon en af Humlebæks mestre i Geocaching?

Jeg har fundet alle fire caches. Hvor finder jeg flere?

Har du fået mod på mere geocaching? Fedt! Så findes der et helt community af skattejægere og geocaching-apps.

Du kan komme i gang på geocaching.com, hvor du både kan finde gratis caches eller betale for et premium-medlemskab, der giver adgang til millioner af caches i hele verden. Tryk på billedet nedenfor, for at gå til Geocaching.com (Bemærk at Kulturstationen ikke har noget at gøre med nedenstående side).